Взирали ли сте се в цветните кутии с паста за зъби на рафта в магазина някога докато се чудите коя е най-добрата за вас? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете по-добре информирани решения за кояпаста за зъби да изберете.

Когато търсите паста за зъби, ще откриете, че производителите правят различни твърдения за защитата на зъбната кухина, почистването на плака, чувствителност, премахване на зъбен камък, избелване и освежаване на дъха. За да изберете добра паста за вас и вашето семейство, днес ще ви споделим няколко съвета.

Един от най-добрите съвети които ще ви дадем днес за най-добра защита, е да намерете паста за зъби с поне 1000 части на милион флуорид. Всичко останало е въпрос на лични предпочитания. Всичко се свежда до това колко добре пастата за зъби почиства зъбите ви и колко свежа кара устата ви да се чувства. Разбира се, конкретни  марки пасти за зъби  твърдят, че предлагат различни предимства. Това може да е объркващо.

Действа ли наистина избелващата паста за зъби?

Избелващата паста за зъби действа, въпреки че повечето нямат достатъчно избелващи съставки, за да получат забележими резултати в краткосрочен план. Въпреки това те могат да причинят чувствителност при продължителна употреба.

Може ли пастата за без рецепта за чувствителни зъби да работи както и пастата за зъби с рецепта?

Ако имате чувствителни зъби, имате няколко възможности. Има безрецептурни пасти за зъби за чувствителни зъби, които са малко по-достъпни. Или можете да платите повече за паста с рецепта която вашият зъболекар ще ви предпише. Доказано е, че пастите за чувствителни зъби без рецепта работят много добре и се препоръчват като отправна точка. Ако обаче не постигнете желаните резултати, попитайте вашия зъболекар за преминаване към паста за зъби с рецепта.

Може ли пастата за зъби всъщност да възстанови емайла на зъбите?

Много марки по рафтовете твърдят, че пастата им за зъби може да възстанови емайла ви. Истината е, че е възможно, но това зависи от състоянието на зъбите ви. Ако пастата за зъби е флуорирана, тя ще спомогне за възстановяването на емайла, който все още не се е разпаднал. След като разпадът е налице, това не е възможно.

Трябва ли да опитам паста с алое вера?

Някои марки рекламират, че пастата им за зъби съдържа алое вера. Отново може да се зачудите дали това има значение или добавя някаква полза за вашето устно здраве. Има много малко доказателства, че екстрактът от алое вера помага за намаляването или борбата с плаката и гингивита по-добре от традиционната паста за зъби. Освен това при някои от тези марки липсва флуор, който е съществен компонент в пастата за зъби.

Какво ще кажете за пастата и праха за зъби с въглен?

Пастата за зъби с въглен е сравнително нова тенденция на пазара, която набира популярност и превземарафтовете на магазините и интернет сайтовете. По принцип трябва да избягвате продукти съдържащи въгленза зъбите си. Въгленът е абразивен и няма почти никакви доказателства, които да предполагат, че има полза от използването му. Въгленът може да увреди емайловия слой на вашите зъби и да доведе до повишена дългосрочна чувствителност.

Не забравяйте, че заедно с конците, използването на добра паста за зъби е съществена част от ежедневната ви рутинна за грижа за зъбите. Пастите, геловете и пудрите подобряват силата на четкане и почистване на вашата четка за зъби. Уверете се, че пастата ви съдържа флуорид, така че ефективно да премахне плаката ибактериалния филм, който се образува върху венците и зъбите ви след хранене.

Ако ви трябва помощ в избирането на подходяща паста за зъби или искате да проверите състоянието на вашите зъби, може да се свържете с нас тук. Не забравяйте и да ни последвате във Facebook за още новини и полезни съвети.