Вашите зъболекари не могат да се грижат за вас и вашето семейство денонощно. Затова е важно да създадете правилни навици за грижа за зъбите и венците у дома, за да ги поддържате здрави. Колкото по-последователни и дисциплинирани са вашите навици, толкова по-здрава и красива ще бъде вашата усмивка.

Два от най-често срещаните въпроси, които получаваме в практиката ни, са: Какво мога да направя, за да осигуря най-добрата грижа за здравето на зъбите и венците у дома? Какви са стъпките за дентална грижа у дома, които вашите зъболекари използват?

Страхотни въпроси! Осъзнаваме колко важно е това за отделните хора и семейства, които се стремят да поддържат усмивките си здрави целогодишно. Освен редовните прегледи в любимата ви стоматологична клиника, има някои важни техники за домашна грижа, които може да започнете да прилагате още днес, за да запазите зъбите си здрави и искрящо бели.

Здравите зъби и венци започват у дома: Практична и лесна грижа за зъбите вкъщи

Искате ли да впечатлите зъболекаря си и да осигурите отлично здраве на вашата усмивка? Това може да отнеме усилия, но в крайна сметка си заслужава, тъй като ангажирането с поддръжка на здравето на вашите зъби и венци ще донесе невероятни резултати в бъдеще.

Всяка година различни форми на кариес засягат голяма част от хората. Това е статистика, в която със сигурност не искате да участвате. Предотвратяването на кариеси и други зъбни проблеми излиза много по-евтино от последващо лечение на проблема. Затова е важна правилната и редовна грижа за вашите зъби.

За съжаление, в повечето случаи хората не отделят достатъчно време, за да се грижат за зъбите и венците си по правилен начин. Опитайте тези съвети и трикове и ще бъдете изумени колко по-здрава ще се чувства и изглежда вашата уста:

  • Четкайте редовно

Това означава да миете вашите зъби поне два пъти на ден. Ако е възможно да измивате зъбите си и след като сте обядвали, ще е още по-добре!

  • Четкайте по правилния начин

Миенето не се отнася само до количеството (колко пъти миете вашите зъби). Става въпрос и за това как ги миете. Четкайте с нежни, кръгови движения по всички зъби и по линията на венците. Това помага да се премахне онези досадни остатъци от плака, които често водят до кариес и гингивит.

  • Не забравяйте да използвате конци

Конецът за зъби е вашият специален помощник в грижата за зъбите, който наистина ще подобри здравето на устната ви кухина. Използвайте восъчен, гладък конец поне веднъж на ден, за да стигнете до частици храна, плака и други остатъци, до които четката ви не може да достигне.

  • Изплакнете с антисептична вода за уста

Основен принос за кариеса имат бактериите. За да сведете до минимум натрупването на бактерии в устата си, използвайте антисептична вода за уста. Не забравяйте да изплаквате поне веднъж на ден, след като използвате конец и четка за зъби.

  • Пийте повече вода и следете с какво се храните

Водата е най-щадящата за устата напитка. Също така е полезно да се намали захарта и преработените въглехидрати, които са доказано вредни за зъбите.

За да допълните стоматологичната си грижа у дома, посещавайте зъболекаря си за редовни прегледи. Планирайте преглед в Дентален Център Д-р Гайс днес.