Д-р Гайс избран между представители на 116 държави за носител на Годишната награда International Arch of Europe.

Д-р Гайс бе избран измежду представителите на 116 държави за носител на Годишната награда International Arch of Europe, присъждана от Business Initiative Directions (BID) за качество и професионализъм. Той е единственият български дентален лекар, който получава международното отличие, и то в Златната категория!
Наградата се присъжда на организации и лица, които имат съществени постижения и напредък в областта на качеството и професионализма.

Официалният приз бе връчен на двудневна гала церемония на 26 и 27 юни във Франкфурт, Германия. Заедно с д-р Гайс тази година награда получиха и международни компании като Zepter (с приходи над 2 млрд. долара), QMS (издали са над 17 000 сертификата по ISO); CH2M HILL (имат 200 офиса в над 100 държави, техни клиенти са Procter&Gamble, U.S. Navy и United Airlines); China Steel Corp. – производител на стомана с приходи над 5.8 млрд. долара и над 17 000 работници, Dogus Holdings A.S.- Турция, конгломерат с 124 компании и над 28 000 работници.

На церемонията в немския град присъстваха компании от 72 страни, както и търговският представител от българското посолство в Германия Румен Бонев. Събитието влезе и в полезрението на световните медии като CNN, Independent, Forbes и др. За BusinessInitiativeDirections (BID): Вече над 20 години BID връчва ежегодна наградата. International Arch of Europe. Има изградени структури в над 72 държави, които правят собствени, независими проучвания, анализирайки обширни сегменти от публичните и частните източници на информация – запитвания към клиенти (пациенти), университети, публикации, търговски връзки и изложения, фирми-консултанти, медии, реклама, търговски камари, посолства и търговските отделения към тях. Получената информация се предоставя на експерти от различни сфери, за да подберат най-подходящите кандидати, а измежду тях и победителите.
Това става след тайно гласуване от предишните носители на наградата. По време на проучването, а дори и след това, наблюдаваните компании/личности не са информирани, че са обект на такъв анализ. Той е базиран на стриктни критерии, заложени в принципа

Total Quality Management:

 • Удовлетворение на клиента
 • Стратегии за комуникация
 • Сравнителен анализ
 • Информираност и анализ на данни
 • Лидерство
 • Планиране и процес на взимане на решения
 • Човешки ресурси
 • Продължаващо обучение и практика
 • Продуктови процеси
 • Финансов резултат
 • Бизнес ефект

2011-та е годината, в която България се гордее да бъде сред златните отличени в лицето на д-р Гайс и неговия дентален център. Изборът за това, че именно той от всички номинирани е достоен да получи специалния приз, са направили компании като KEPCO – корейска електроенергийна компания с около 30 000 служители и 24.8 милиарда долара годишен приход; Turner Construction Company – американската компания, менажирала проекта Бурж Дубай; RAO – руска енергийна компания с над 600 000 служители; Ansaldo Energia – италианският енергиен партньор на Русия и много други.

Източник: www.surgery.bg