Естетична дентална медицина

графика

ЗА Естетичната
дентална медицина

Красивата усмивка е ключ към света – тя отваря врати, сърца и възможности. Съвременната естетична стоматология предлага множество иновативни решения за постигане на съвършен вид на зъбите, при това с минимално инвазивни методи.

Естетичната дентална медицина включва разнообразни процедури, тъй като желанията и нуждите на пациентите, както и разбиранията им за красота, са различни. В практиката на дентална клиника Dr. Gais са внедрени най-новите и модерни материали, технологии и процедури в естетичната стоматология.

Wax-up - създаваме дизайна на вашата усмивка

Първа стъпка от естетично дентално лечение е професионално изработване на проект на вашите съвършени зъби – т.нар. Wax-up.

Това е важен подготвителен етап в естетичната стоматология, служещ за анализ на състоянието на зъбите и захапката.

Едва след неговото изработване може да се постави окончателен план за създаването на усмивка, съобразена с всички правила на естетиката, биологията и физиологията.

Проектът на бъдещата усмивка се изработва от лекуващия ви лекар и зъботехническа лаборатория и отнема около 10-15 работни дни. Проектът служи за определяне на броя зъби, които трябва да бъдат поставени, за установяване нуждата от корекция на меките тъкани (т.вар.

Червена естетика), както и за корекция на захапката. Определя се още количеството зъбна тъкан, която трябва да бъде изпилена, и се преминава към изработване на временни конструкции.

По този начин се събира важна информация за индивидуалните специфики и нужди на всеки пациент.

За подобен задълбочен анализ е необходимо да се вземат отпечатъци от горната и долната челюст, да се регистрира спецификата на индивидуалната захапка и да се направят рентгенови и фото снимки.

Wax-up проектирането дава възможност на всеки пациент да види предварително бъдещата си усмивка. По време на този подготвителен етап може да коригира според своето желание формата на зъбите и други малки детайли.

Избелване на зъби

Съществуват редица митове, свързани с естетичната дентална медицина, прицел на които са процедурите по избелване на зъби. Често те могат да ви разколебаят да направите решителната крачка към блестяща усмивка. Специалистите от дентална клиника Dr.Gais могат да успокоят голяма част от тревогите ви, като ви дадат релевантна информация, касаеща всяка стъпка от процедурата по избелване.

Когато избелването на зъби се осъществява под лекарски контрол и посредством най-иновативната и щадяща система на световния пазар, резултатът е изящно бяла и здрава усмивка.

Съществуват два начина за избелване на зъби в зависимост от това дали се извършва клинично (в стоматологичния кабинет) или домашно (от вас у дома).

Разликата между двата вида се състои в концентрацията на използвания избелващ гел и времетраенето на самата процедура. И в двата случая от изключителна важност за добрите резултати е предварителното почистване на зъбния камък и зъбната плака.

Поставяне на порцеланови коронки и фасети

От години пациентите на естетичната дентална медицина разчитат на две стоматологични процедури, възвръщащи великолепния вид на зъбите – поставяне на порцеланови коронки и фасети. Те се прилагат най-често в случаите, когато се налага естетическо възстановяване на изтъркани, остарели, обезцветени и като цяло не естетически издържани на външен вид зъби.

Коронките и фасетите се използват и за коригиране на общи зъбни дефекти като разстояние между зъбите, криви или счупени зъби.

Порцелановите коронки и фасетите променят структурата и външния вид на съществуващи естествени зъби. Преди да бъдат поставени е необходима обработка на всеки зъб поотделно.

Каква е основната разлика между
коронки и фасети?

Коронките покриват целия естествен зъб, като имитират дентална повърхност. За поставянето на коронка е необходимо зъбът да е излекуван и изпилен.

Фасетите представляват тънки „люспи“ от керамика или композит, които се поставят по предната видима част на зъба.

Естетично реконтуриране на меките тъкани

В естетичната дентална медицина една от най-безболезнените и разкрасяващи усмивката процедури е естетично реконтуриране на извивките на венеца.

За да постигнете възможно най-симетрична и очарователна усмивка, естетичното реконтуриране може да бъде съчетано с поставяне на фасети или порцеланови коронки, както и с избелване на зъбите. По този начин се гарантира възможно най-елегантен и приятен естетически вид на зъбите.

схема на бондинг

Възстановяване на зъби чрез бондинг

При лечението на предни зъби техниката и начинът на възстановяване са различни в сравнение с тези, прилагани на по-задни и дъвкателни зъби.

При бондинга послойно се нанася висококачествен фотополимер върху засегнатия зъб. Композитът се моделира, оформя и полира, така че да се адаптира към останалата част от зъба, както и към съседните зъби. Фотополимерът трябва да е висок клас, за да се постигне и естетичен резултат. Той трябва да съдържа различни пигменти, които съвършено да съвпадат с цвета на зъба.

Бондинг се прилага най-често в следните случаи:

Запази час за онлайн консултация

Естетичната стоматология е сферата, в която специалистите от дентален център Dr. Gais постигат най-впечатляващи резултати, създавайки съвършени и здрави усмивки на своите пациенти.

Може да разгледате и другите ни дентални услуги като Орална Хирургия и Дентална имплантология, които клиниката предлага също.

Доверете се на високия професионализъм и иновативните методи и технологии, които предлагаме!